105,8 FM | 106,7 FM | 90,9 FM Dolny Śląsk
19 października 2019 - sobota | Imieniny: Ziemowita, Jana, Pawła
105,8 FM | 106,7 FM | 90,9 FM Dolny Śląsk
19 października 2019 - sobota | Imieniny: Ziemowita, Jana, Pawła
19 października 2019 - sobota | Imieniny: Kamila i Szymona | NAJLEPSZE HITY NA DZIEŃ DOBRY

22-10-2013 | 14:10

Ruszyły kolejne targi Gastro Hotel

Dzisiaj w hali Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Karpaczu rozpoczęła się kolejna edycja targów GASTRO-HOTEL Karpacz 2013. W programie prócz czysto wystawienniczych elementów zaplanowano min. wykłady dotyczace światowych trendów w prowadzeniu biznesu restauracyjnego i hotelarskiego, czy tez metod budowania zespołu.


Patronat honorowy nad targami objął starosta jeleniogórski Jacek Włodyga
Program Gastro-Hotel KARPACZ 22 - 24 października 2013
WTOREK 22 października 2013 1000 - 1700
1000 - pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
1030 - Światowe trendy w prowadzeniu biznesu restauracyjnego i hotelarskiego. Pożądane kierunki rozwoju branży w Polsce - wykład Daniela Luttringera

1200 - 1430 - szkolenie dla menedżerów -Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
1230 - 1400 - Obsługa klienta w gastronomii. Twórcze podejście do sprzedaży i obsługi w gastronomii - szkolenie
1415 - 1545- Savoir-vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości - szkolenie
1700 - zakończenie
ŚRODA 23 października 2013 1000 - 1700

1000 - pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
1000 - 1230 - szkolenie dla menadżerów -Metody budowania zespołu - coaching zespołowy

1100 - Nowe rozwiązania zup do cateringu -pokaz kulinarny Jerzego Pasikowskiego

1030 - 1130 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa - prezentacja z pokazem

1200 - 1330- Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
1300 - Propozycje na mini desery na bufety -pokaz kulinarny Jerzego Pasikowskiego

1400 - 1530 - Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - szkolenie dla kadry menedżerskiej

CZWARTEK 24 października 2013 1000 - 1500

1000 - pokazy kulinarne dotyczące produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz produktów wytwarzanych w systemach jakości żywności.
1000 - szkolenie Wino w gastronomi- umiejętność sprzedaży
1000 - pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
1000 - 1130 - Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
1100 - konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
1200 - 1330 Savoir-vivre - dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości - szkolenie
1400 - ogłoszenie wyników konkursu
15 00 - zakończenie targów
www.gastro-hotel.pl