105,8 FM | 106,7 FM | 90,9 FM Dolny Śląsk
18 kwietnia 2024 - czwartek Imieniny: Bogusławy, Apoloniusza
105,8 FM | 106,7 FM | 90,9 FM Dolny Śląsk
18 kwietnia 2024 - czwartek Imieniny: Bogusławy, Apoloniusza

*** MUZYCZNE RADIO W CYFROWYM SYSTEMIE DAB+ W CAŁEJ POLSCE: * Warszawa: kanał 11B * Wrocław: kanał 12B, nadajnik na budynku Sky Tower * Katowice: kanał 10B, nadajnik na budynku Altus * Łodź: kanał 10C * Gdańsk: kanał 5C, nadajnik na budynku Olivia Star * Kraków: kanał 9A * w woj. małopolskim i podkarpackim: kanał 10B * woj. śląskie: kanał 5B z dwóch nadajników * Opole: kanał 10C * Szczecin: kanał 12B * Andrychów: kanał 8D ***                  

Breaking News
18 kwietnia 2024 - czwartek | Imieniny: Kamila i Szymona | NAJLEPSZE HITY NA DZIEŃ DOBRY

1679469240

Szpitalne jedzenie może być smaczne, zdrowe i do tego jeszcze tanie

Jednym z gości pierwszej Konferencji Zdrowego Żywienia Zbiorowego, był Tomasz Jakubiak, kucharz, autor książek kulinarnych, znany m.in. z MasterChef Junior


Foto: Andrzej Stefańczyk

Spożywanie posiłków w takich placówkach jak na przykład szpital, to nie tylko codzienna konieczność, ale także zdrowie i element leczenia, bo odpowiednio zbilansowana dieta ma duży wpływ na jego skuteczność. To główne wnioski pierwszej dolnośląskiej Konferencji Zdrowego Żywienia Zbiorowego, której organizatorem był Szpital św. Łukasza w Bolesławcu

Autor: Andrzej Stefańczyk

 

 


Kamil Barczyk dyrektor szpitala w Bolesławcu jedzenie posiłek Szpital Św. Łukasza w Bolesławcu kuchnia szpitalna potrawy dieta I Konferencja Zdrowego Żywienia Zbiorowego Tomasz Jakubiak żywienie zbiorowe Radosław Stawiarski kucharz MasterChef Junior gotowanie zbilansowana dieta zdrowa żywność